Релігійні громади ще двох сіл Житомирщини перейшли до Православної церкви України

Шрифти

Ще у 2 селах Житомирської області прихожани церков провели збори релігійних громад, під час яких вирішили перейти із Української православної церкви Московського патріархату до єдиної Православної церкви України.

Це громади у с. Демківці Любарського району та с. Княжин Чуднівського району.
Про це повідомили голови Любарської та Чуднівської райдержадміністрацій, – 22 січня поінформувала прес-служба Житомирської ОДА.
«За словами керівників РДА, днями відбулись збори жителів у селах Демківці та Княжин, під час яких громади прийняли рішення про зміну канонічної підлеглості та переходу до ПЦУ.Загалом упродовж тижня вже 6 релігійних громад вирішили приєднатись до єдиної української церкви», - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, у день свята Хрещення Господнього громади м. Андрушівка, с. Кишин Олевського району та с. Павлівка Пулинського району перейшли від Московського патріархату до Православної церкви України.
11 січня 2019 року громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського районуЖитомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Популярні новини області