Радомишль: пастка для сільських старост

Шрифти

Радомишль: пастка для сільських старост

На місцевих виборах - 2020 дехто з сільських старост, сподіваючись на своє повторне призначення після завершення виборів на займану посаду,

вирішив якимось чином укріпити свої позиції балотуванням в кандидати міської ради. Чим вони керувалися при прийнятті такого рішення: своїми власними намірами, чи проханням очільників місцевих партій, які вочевидь розраховували за рахунок старостинської популярності поповнити голосами виборців партійну скарбничку, а разом з цим і завести більше депутатів у сільську чи міську громади, наразі не відомо.

Однак мало хто з старост здогадується, що таким рішенням вони самі себе загнали в пастку . Більшість з очільників села – це популярні серед односельців організатори та керівники. Тому кожен з обраних голів громад після виборів, безумовно, буде рекомендувати депутатам ради цих старост для повторного призначення.

Але результати голосувань на місцевих виборах можуть зіграти злий жарт та поламати всі плани.

У разі, якщо діючого старосту –  наразі кандидата у депутати, наприклад, підтримає своїми голосами 1/3 виборців села то такий результат, однозначно, буде повним фіаско для посадовця.
Утім це ще далеко не все. Адже, якщо враховувати, що явка на вибори буде на рівні 50%, то навіть і 1/2 частка голосів симпатиків старости на тлі загального числа виборців - мешканців сільської громади стане у такому випадку зовсім нікчемною - зменшившись наполовину.
То ж чи буде мати моральне право очільник місцевої громади у такому разі рекомендувати такого кандидата з таким рейтингом на посаду сільського старости?