У Радомишлі міськрада капітально ремонтує тротуар по В.Житомирській. Фото

Шрифти

Останнім часом було  багато нарікань з боку містян на адресу міської влади  за аварійний стан тротуарного покриття по вулиці Великій Житомирській, яке на 80% зносилося з віком. На цю тему була й петиція.  Однак пересічний городянин не міг знати, що міська рада на той час  не могла  замовити  а ні проекту капремонту, ні фінансувати будівельні роботи з міського бюджету.

Адже майже сім років тому, 20 грудня 2013 року, у Радомишлі від центру міста до Музею домашньої ікони Ольги Богомолець урочисто відкрили нову сучасну дорогу протяжністю 4 км 300 м.
На дорогу з розміткою і дорожніми знаками, яку зробили за 2 місяці, тоді було виділено з державного бюджету 12 млн.грн.
Звісно, щ місто та район власними бюджетами не осилили б такого будівництва, навіть, у далекій перспективі.

Тому дорогу спочатку передали у власність держави та віддали на обслуговування Житомироблавтодору, що дозволило вести фінансування її будівництва за рахунок коштів держбюджету.

З того часу  спливло багато води у р.Тетереві, але експлуатаційники про дорогу і тротуари забули.  Ремонтом та ослуговуванням зовсім не займалися. Зусилля міської влади  шляхом різних механізмів примусити їх до виконання своїх прямих обов’язків результатів не дали. Причина проста - нині в країні культивують модні тенденції - вирішення питань місцевого значення переадресовують на місцеві бюджети.

То ж залишався єдиний вихід – взяти частину тротуарів на баланс міської ради і робити їх ремонт за кошти громади у рамках правового поля.

На минулій сесії міської ради депутати підтримали пропозицією мера Володимира Тетерського та прийняли рішення взяти у комунальну власність громади відрізок тротуару Великої Житомирської від вулиці Старокиївської до Петрівської.

Нині житомирська фірма, яка виграла тендер, розпочала будівельні роботи.

Тротуар пронизаний багатьма пнями зрізаних багаторічних дерев, то ж будівельникам доводиться вести глибокі розкопки, корчувати їх.

Вартість робіт понад 200 тис гривен.

0 02 0a 346e4cb1c52e585d3ffb9fd2171f7c05b809e6c57aa5f578505f891824f6b3e4 full

Невдовзі перший відремонтований відрізок тротуару одягнеться в нове асфальтобетонне покриття, а містяни в свою чергу отримають безпечний пішохідний маршрут.

І наостанок. Можливо деякі любителі  критикувати та пов'язувавти все,  що робиться на краще у місті, з місцевими виборами, прочитавши новинний матеріал,  таки    переконалися,  що вибори тут ні до чого - це звична буденна та копітка робота міської  влади.